ဘူးသီး၏ က်န္းမာေရး အက်ိဳးေက်းဇူးမ်ား

ဘူးသီး၏က်န္းမာေရးအက်ဳိးေက်းဇူးမ်ား

ျမန္မာလူမ်ိဳးေတြရဲ ့ မီးဖိုေခ်ာင္ ထဲမွာ အေတြ႕ရမ်ားတဲ့ ဘူးသီးဟာ ေသြးတိုးက်ေစတဲ့ အစြမ္းနဲ့ ႏွလံုးေရာဂါ သက္သာေစတဲ့ အစြမ္းရွိတယ္လို့ ဆိုၾကပါတယ္။ ဘူးသီးကို ဟင္းခါး အျဖစ္ က်ိဳခ်က္ ေသာက္သံုးၾကသလို ဘူးသီးကို ျပဳတ္ၿပီး တို့စားတာ၊ သုပ္စားတာမ်ိဳး လည္း ျပဳလုပ္ၾကပါ တယ္။ ဘူးသီးကို စားေပးတာေၾကာင္႕ ေအာက္ပါ အက်ိဳးေက်းဇူးေတြကို ရရွိေစပါတယ္။

အသည္းရဲ ့ လုပ္ငန္းေဆာင္တာေတြကို ဟန္ခ်က္ညီေစပါတယ္

ဘူးသီးမွာ ျပည့္ဝဆီနဲ႔ ကယ္လိုရီ ပါဝင္မႈ နည္းပါတယ္။ အမွ်င္ဓာတ္၊ ဗီတာ မင္စီ၊ ႐ိုင္ဘိုဖေလဗင္၊ ဇင့္(သြပ္)၊ သိုင္ယာ မင္၊ သံဓာတ္နဲ႔ မဂၢနီဆီယမ္တို႔ ပါဝင္မႈ မ်ားပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အသည္းကို သန္႔စင္ ေစတာ၊ ျပန္လည္ အားျဖည့္ေပးတာနဲ႔ အယ္လ္ကိုေဟာေၾကာင့္ ထိခိုက္မႈကို ကာ ကြယ္ေပးတာတို႔ လုပ္ေဆာင္ေပးပါတယ္။

ဆံပင္ျဖဴတာကို ေလ်ာ႕က်ေစပါတယ္

ဘူးရြက္ကရတဲ့ အရည္ဟာ အသားဝါတာကို သက္သာေစၿပီး ဘူးသီးအရည္ ကေတာ့ ဆံပင္ျဖဴတာကို ေလ်ာ့က်ေစ တယ္လို႔ ဆိုၾကပါတယ္။

ႏံုးခ်ည္႕ေညာင္းညာမႈ သက္သာေစပါတယ္

ဘူးသီးကို စားေပးတာေၾကာင့္ ႏံုး ခ်ည့္ေညာင္းညာမႈ ေလ်ာ့က်ေစၿပီး လန္း ဆန္းေစပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ပူျပင္းတဲ့ ရက္ေတြမွာ လန္းဆန္းေစပါတယ္။

အစာမေၾကတဲ႕ ေဝဒနာကို ေလ်ာ႕က်ေစပါတယ္

ဘူးသီးဟာ အယ္လ္ကာလိုင္း ဂုဏ္ သတၲိရွိတာေၾကာင့္ အက္စစ္ဓာတ္လြန္ ကဲမႈ၊ အစာမေၾကတာနဲ႔ အစာအိမ္အနာ တို႔ကို သက္သာေစတယ္လို႔ ဗပကမလနိေ က မွတ္ခ်က္ေပးထားပါတယ္။

စိတ္စြဲလြန္ေဝဒနာကို သက္သာေစပါတယ္

ဘူးသီးဟာ နာ့ဗ္ေၾကာေတြကို အား ေကာင္းတဲ့အတြက္ အလုပ္တစ္ခုခုကို ထပ္ခါတလဲလဲ လုပ္တတ္တဲ့ စိတ္စြဲလြန္ ေဝဒနာ (OCD) ကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ ေဆးဝါးေဗဒဂ်ာနယ္ရဲ႕ ေလ့လာမႈအရ ဘူးသီးမွာ စိတ္စြဲလြန္ေဝဒနာကို ေလ်ာ့ က်ေစတဲ့ အစြမ္းရွိတယ္လို႔ သိရပါတယ္။

ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို ေလ်ာ႕က်ေစပါတယ္

ဘူးသီးမွာ ေရဓာတ္ ၉၆ ရာခိုင္ႏႈန္း ပါဝင္တာေၾကာင့္ ဘူးသီး ၁၀ဝ ဂရမ္စား တဲ့အခါ ၁၂ ကယ္လိုရီပဲ ရရွိပါတယ္။ ဒါ ေၾကာင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလ်ာ့က်ေစတဲ့ အစားအစာ တစ္မ်ိဳးအျဖစ္ အသိအမွတ္ ျပဳထားပါတယ္။

အေထြေထြက်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္

ဘူးသီးမွာ သိုင္ယာမင္၊ ဗီတာမင္စီ၊ ဇင့္(သြပ္)၊ သံဓာတ္နဲ႔ မဂၢနီဆီယမ္တို႔ မ်ား စြာ ပါဝင္တဲ့အတြက္ အေထြေထြ က်န္း မာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။

မ်က္စိက်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္

ဘူးသီးမွာ ဘီတာကယ္႐ိုတင္း ပမာဏ မ်ားစြာ ပါဝင္တဲ့အတြက္ မ်က္စိအ ျမင္အာ႐ံုကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။ ဘူး သီးဟာ အစာအိမ္ေဝဒနာ၊ အစာအိမ္အူ လမ္းေၾကာင္း ပိုးဝင္တာနဲ႔ လိပ္ေခါင္းစ တာေတြကိုလည္း သက္သာေစပါတယ္။ ဘူးသီးမွာ ေသြးေတြကို သန္႔စင္ေစတဲ့ အာနိသင္လည္း ရွိတာေၾကာင့္ ေရာဂါအ မ်ားစုကို တြန္းလွန္ေပးႏိုင္ပါတယ္။

ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္ ပမာဏကို ေလ်ာ႕က်ေစပါတယ္

ဘူးသီးမွာ ပါတဲ့ ပပ္တိုက္နဲ႔ အယ္လ္ ကာလြိဳက္ေတြက ေသြးတြင္း သၾကား ဓာတ္ပမာဏကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ ဒါ ေၾကာင့္ ဆီးခ်ိဳေရာဂါရွိသူေတြ အသင့္အတင့္ စားႏိုင္ပါတယ္။

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s