ထိုင္းၾကက္သားသုပ္

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား

၁။ ၾကက္သား – ၂၀ က်ပ္သား (နွုတ္နုွတ္ဆင္းပါ)

၂။ ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုးခြဲ (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)

၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မြွာ (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)

၄။ ဂ်င္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)

၅။ ေျပာင္းဖူးေသး – ၅ခု (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)

၆။ စပါးလင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)

၇။ ရွမ္းနံနံ – ၂ပင္ (အေစာင္းလွီးပါ)

၈။ ၾကက္သြန္ျမိတ္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (နွုတ္နွုတ္ဆင္းပါ)

၉။ ငရုတ္သီးနီိ – ၆ခု (အေစာင္းလွီးပါ)

၁၀။ နံနံပင္ – ၁စည္း

၁၁။ သံပရာသီး – ၁လံုး

၁၂။ ငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္

၁၃။ အုန္းနုိ႔မွုန္႔ (Coconut Powder) (သို႔) Coconut Cream – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း

ခ်က္ျပဳတ္နည္း

၁။ ဒယ္ထဲ ဆီအနည္းငယ္ထည္႔ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္းကို ဆီထုိးေပးပါ။

၂။ ထုိ့ေနာက္ ေျပာင္းဖူးေသး၊ စပါးလင္ ထည္႔ေမြွပါ။

၃။ ငရုတ္သီးနီ၊ ၾကက္သား ထည္႔ေမြွ။ အရသာအေပါ႔အငံအတြက္ ခရုဆီ၊ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း)၊ ၾကက္သားမွုန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း)၊ သံပရာသီး ညွစ္၊ ငံျပာရည္၊ ထည္႔ေမြွေပးပါ။

၄။ အုန္းနုိ႔မွုန္႔ ထည္႔ေမြွေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ အေပၚမွ ရွမ္းနံနံ၊ နံနံပင္ အုပ္ေပးပါ။

၅။ ထိုင္းစတုိင္ အရသာရွိေသာ ၾကက္သားသုပ္ကို ျမိန္ရွပ္စြာစားသံုးနုိင္ပါျပီး။

ဟင္းအေၾကာင္း

– ၀တ္ရည္က ထုိင္းၾကက္သားသုပ္ကို အရမ္းၾကိဳက္ပါတယ္။ ဘာျဖစ္လို႔လဲ ဆိုေတာ႔ သူရဲ႔ ထူးျခားမူေၾကာင္႔ပါ။ တျခားအသုပ္ေတြနဲ႔ မတူပဲ သူရဲ႔ထူးျခားမူက ဟင္းလိုခ်က္ရတာပါပဲ.. အုုန္းနုိ႔ထည္႔ရတဲ႔ အတြက္ အရသာက အနည္းငယ္စပ္ျပီး စိမ္၍ ေမြွးေနပါတယ္။ ထုိင္းစားေသာက္ဆိုင္ၾကီးမ်ားမွာ မွာယူစားေသာက္နုိင္ပါတယ္။

By Wutyee Food House

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s