နန္းၾကီးသုပ္ ..

နန္းၾကီးသုပ္ (၄ေယာက္စာ)

မနက္စာ နွင္႔ အစာေျပ လုပ္စားနုိင္ဖုိ႔ နန္းၾကီးသုပ္ ေလးပါ။ အိမ္မွာ မိသားစုနွင္႔ တူတူ လုပ္စားမယ္ဆုိရင္ အခ်ိန္တုိအတြင္းမွာပဲ လုပ္စားနုိင္ပါတယ္။ နန္းၾကီးသုပ္ကုိ မုန္႔ၾကြပ္၊ ငါးဖယ္၊ ဟင္းခ်ဳိတုိ႔ျဖင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္နုိင္သည္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

နန္းၾကီး ေခါက္ဆြဲ – ၁၀က်ပ္သား
ၾကက္သား – ၂၀က်ပ္သား
ၾကက္ဥ – ၃လံုး (က်က္ေအာင္ျပဳတ္ျပီျပီ အခြံႏႊာ ပါးပါးလွီးထားပါ)

ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
ၾကက္သြန္နီ – ၁လံုး (နွုတ္နွုတ္စဥ္းပါ)
ၾကက္သြန္နီ – ၃လံုး (ပါးပါးလွီးပါ) တြဲစားရန္
ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း၂ဇြန္း
နႏြင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ဆား၊ ခေနာ ၾကက္သားမွုန္႔
ပဲမွုန္႔ (အက်က္မွုန္႔) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၆ဇြန္း
သံပရာသီး – ၂လံုး (စိပ္ထားေပးပါ)
နံနံပင္ – စည္း၀က္ (ပါးပါးလွီးပါ)
ငါးငံျပာရည္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း

၁။ အရင္ဆံုး ၾကက္သားကို (ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)) ျဖင္႔ နုယ္ျပီ အသားႏႊင္းရန္ ဒယ္အုိးထဲ ေရထည္႔ျပီ ျပဳတ္ေပးပါ။

၂။ ျပီေနာက္ ျပဳတ္ျပီသား ၾကက္သားကို အရွည္လုိက္အသားႏႊင္းေပးပါ။

၃။ ဒယ္ဆီ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၅ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီတုိ႔ကို ဆီသပ္ေပးပါ။

၄။ ထုိ႔ေနာက္ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ နႏြင္းမွုန္႔ ထည္႔ျပီ ဆီသပ္ပါ။

၅။ ျပီမွ ၾကက္သား၊ ၾကက္ျပဳတ္ရည္(ခြက္တ၀က္)၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔တုိ႔ထည္႔ျပီ ၂မိနစ္ခန္႔ တည္ထားေပးျပီ မီးပိတ္လိုက္ပါ

၆။ နန္းၾကီးသုပ္လုိ႔ရပါျပီ

ရ။ နန္းၾကီး တပြဲစားျပင္ရန္ ေဇာက္ပန္းကန္တစ္ခုထဲ နန္းၾကီးေခါက္ဆြဲ (လက္တဆုတ္စာ)၊ ၾကက္သြန္နီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ပဲမွုန္႔(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ၾကက္သားဟင္း၊ ငါးငံျပာရည္(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ၾကက္ဥ၊ သံပရာသီး ၂စိပ္၊ နံနံပင္ တုိ႔ကိုထည္႔ျပီ သမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ။

၈။ အရသာရွိေသာ နန္းၾကီးသုပ္ကို ၾကက္ရုိးျပဳတ္ဟင္းခ်ဳိ ပူပူေလးျဖင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s