အီးေပါက္ျခင္း (Fart) အေၾကာင္း တေစ့ တေစာင္း

 

လည္လိုက္တဲ့ေလဟာ သင့္စအုိဝကေန တစ္နာရီ ၇ မုိင္ႏႈန္းနဲ႔ တြန္းျဖတ္ထြက္သြားပါတယ္

အသံမထြက္တဲ့ အီးဟာ အနံ႔ပိုျပင္းပါတယ္

အီးရဲ႕ အပူခ်ိန္ဟာ 98.6 ဒီဂရီ ဖာရင္ဟုိက္ရွိပါတယ္

လည္လိုက္တဲ့ေလဟာ မီးေလာင္ႏုိင္ပါတယ္
—————————————————————-
= ေလလည္ျခင္းဆုိတာ အူလမ္းေၾကာင္းအတြင္းမွာရွိတဲ့ ဓာတ္ေငြ႔ေတြဟာ စအိုကတစ္ဆင့္ ထြက္သြားတာပါပဲ.. တစ္ခါတစ္ေလ အနံ႔မထြက္သလို တစ္ခါတစ္ေလေတာ့လည္း ဆုိးဆုိးဝါးဝါးနံတတ္ပါတယ္… ဒါေပမဲ့ ဘာေၾကာင့္ သင္ေလလည္ရသလဲဆုိတာကို သင္သိပါသလား… သင္ေလလည္လုိက္တဲ့အသံဟာ တစ္ခါတစ္ေလ ဟြန္းတီးသလို အသံအက်ယ္ႀကီးထြက္ၿပီး တစ္ခါတစ္ေလ ၾကြက္တစ္ေကာင္လို တုိးတိုးတိတ္တိတ္ထြက္သြားတတ္တာ ဘာေၾကာင့္လဲဆုိတာေကာ သင္သိပါသလား…

= ေလပြျခင္းဆုိတာ အစာေျခဖ်က္မႈလုပ္ငန္းစဥ္ရဲ့ ေဘးထြက္တစ္ခုအျဖစ္ အစာေျခလမ္းေၾကာင္းထဲမွာ ေလနဲ႔ ဓာတ္ေငြ႔အေရာအေႏွာတစ္ခုျဖစ္ေပၚျခင္းျဖစ္ပါတယ္…

= သာမန္လူတစ္ေယာက္ဟာ တစ္ေန႔ကို ၁၄ ႀကိမ္ေလလည္ၿပီး တစ္ေန႔တာအတြင္း လည္လိုက္တဲ့ေလပမာဏဟာ လီတာဝက္ေလာက္ ရွိပါတယ္…

= လည္လိုက္တဲ့ေလဟာ သင့္စအုိဝကေန တစ္နာရီ ၇ မုိင္ႏႈန္းနဲ႔ တြန္းျဖတ္ထြက္သြားပါတယ္…

= လည္လိုက္တဲ့ေလဟာ မီးေလာင္ႏုိင္ပါတယ္…

= ထြက္လာတဲ့ေလရဲ့ အပူခ်ိန္ဟာ 98.6 ဒီဂရီ ဖာရင္ဟုိက္ရွိပါတယ္…

= အလံုပိတ္အခန္းထဲမွာ သင္လည္ထားတဲ့ေလေတြျပည့္ေနရင္ေတာင္ သင့္အေနနဲ႔ အသက္ရွဴမၾကပ္ႏုိင္ပါဘူး…

= လည္လိုက္တဲ့ေလအမ်ားစုဟာ မ်ိဳခ်ခဲ့တဲ့အစာေတြက ထြက္လာတာျဖစ္ၿပီး အဓိကအားျဖင့္ ႏုိက္ထရိုဂ်င္နဲ႔ ကာဘြန္ဒုိင္ေအာက္ဆုိဒ္တို႔ပါဝင္ကာ အနံ႔မရွိသေလာက္ပါပဲ… ဒီေလေတြရဲ့ ေလပူေဖာင္းေတြဟာ ႀကီးမားၿပီး အသံအက်ယ္ႀကီးထြက္ေစပါတယ္…

= ဘက္တီးရီးယားေၾကာင့္အခ်ဥ္ေပါက္ျခင္းနဲ႔ အစာေျခလုပ္ငန္းစဥ္တို႔ေၾကာင့္သာ အနံ႔ျပင္းတဲ့ ေလတစ္ခ်ိဳ႕ကို လည္ေစပါတယ္… ဒီလုိေလေတြရဲ့ ေလပူေဖာင္းေတြကေတာ့ ေသးငယ္ၿပီး အနံ႔ျပင္းပါတယ္… အသံလည္းမထြက္ပါဘူး… (အသံမထြက္တဲ့ အီးဟာ အနံ႔ပိုျပင္းပါတယ္.. )

= လည္လိုက္တဲ့ေလမွာပါဝင္တဲ့ ဟုိက္ဒရိုဂ်င္ဆာလဖိုက္ (H2S) ဓာတ္ေပါင္းဟာ အပုပ္နံ႔ကိုထြက္ေစပါတယ္…

= စအုိဝမွာရွိတဲ့ အာရံုေၾကာေတြက ေလလည္တာနဲ႔ မစင္စြန္႔တာနဲ႔ကို ခြဲျခားေပးပါတယ္… ဒါေပမဲ့ တစ္ခါတစ္ေလ သင့္ဝမ္းက သာမန္ထက္ပိုေပ်ာ့ေနတဲ့အခါမ်ိဳးမွာ အာရံုေၾကာေတြက ေကာင္းစြာမခြဲျခားႏုိင္ပဲျဖစ္တတ္ပါတယ္.. ဒီလုိအခါမ်ိဳးမွာ ဝမ္းနဲ႔ေလနဲ႔မကြဲတာမ်ိဳး ျဖစ္ေလ့ရွိပါတယ္…

= လူတစ္ေယာက္ဟာ ေသဆံုးၿပီးေနာက္ပုိင္းမွာလည္း ေလလည္ႏုိင္တုန္းပါပဲ…

= ပဲေစ့ေတြဟာ ေလပိုလည္ေစပါတယ္… လူ႔ကိုယ္ခႏၶာဟာ ကာဘြန္ဟုိက္ဒရုိက္အမ်ိဳးအစားျဖစ္တဲ့ တစ္ခ်ိဳ႕ Polysaccharide ေတြကို မေျခဖ်က္ႏုိင္ပါဘူး… ဒီကာဘြန္ဟုိက္ဒရုိက္ေတြဟာ အူေအာက္ပုိင္းကိုေရာက္လာတဲ့အခါမွာ ဘက္တီးရီးယားေတြကစားသံုးၿပီး ေလအမ်ားအျပားလည္ေစပါတယ္…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s